FORTROLIGHEDSERKLÆRING BIRKENSTOCK WEBSHOP

Tak for din interesse i vores webshop. Det er meget vigtigt for os at beskytte dine personlige oplysninger. Nedenfor kan du finde detaljerede oplysninger om hvordan dine data håndteres.

Denne Fortrolighedspolitik er designet til at give dig et klart overblik over hvordan, vi håndterer personoplysninger.

  1. Hvem er dataansvarlig for mine data og hvem er databeskyttelsesmedarbejder?
  2. Hvilke kategorier af data behandler vi og hvor kommer de fra?
  3. På hvilket juridisk grundlag behandles mine data?
  4. Til hvilke formål behandler vi dine data?
  5. Hvem deles mine data med?
  6. Overføres data til et tredjeland?
  7. Hvor længe opbevares mine data?
  8. Hvilke databeskyttelsesrettigheder kan jeg udøve som registreret?
  9. Tilsynsmyndigheden for databeskyttelse der er ansvarlig for os
  10. Hvordan beskyttes mine data?
  11. Relevante lovtekster





1. HVEM ER DATAANSVARLIG FOR MINE DATA OG HVEM ER DATABESKYTTELSESMEDARBEJDER?

Dataansvarlig i den betydning beskrevet i Art. 4(7) Generel forordning om databeskyttelse (General Data Protection Regulation (GDPR)) er:
Birkenstock digital GmbH,
BIRKENSTOCK Campus,
53577 Neustadt (Wied), Germany
https://birkenstock-privacy.bytemine.net/enquiry/

Du kan kontakte den Tilsynsførende for Databeskyttelse på:
BIRKENSTOCK GmbH & Co. KG Services
Tilsynsførende for Databeskyttelse
BIRKENSTOCK Campus
53577 Neustadt/Wied
Tyskland
https://birkenstock-privacy.bytemine.net/enquiry/
privacy@birkenstock.com





2. HVILKE KATEGORIER AF DATA BEHANDLER VI OG HVOR KOMMER DE FRA?

Personoplysninger er information, der henviser til en identificeret eller identificerbar fysisk person (herefter heri benævnt som ”Data”). Ved brug af vores webshop behandler vi følgende kategorier af data i særdeleshed:

Data som du stiller til rådighed for os: Når du afgiver en bestilling, kontakter os (f.eks. via kontaktformular eller e-mail), eller når du opretter en kundekonto, indsender du data til os. De præcise data, som du indgiver, vises i de respektive dataindtastningsfelter. For eksempel kan følgende data være omfattet: dit navn, e-mailadresse, telefonnummer, dine andre kontaktoplysninger herunder din adresse eller kontonummer.

Den relevante dataindgivelsesformular vil fortælle, om du er kontraktmæssigt eller juridisk forpligtet til at give os de relevante data, eller hvilke konsekvenser det måtte have, hvis du ikke indsender disse data til os.

Data vi indsamler om dig: Vi kan også indsamle oplysninger om dig fra tredjeparter, for eksempel som en del af en kreditvurdering, hvis du ønsker at betale på kredit. Hvis du besøger vores hjemmeside, kan vi også gemme adgangsoplysninger i serverlogfiler.

Cookies: For at kunne gøre dit besøg på vores hjemmeside effektivt, og for at kunne muliggøre brugen af visse funktioner, bruger vi cookies på forskellige sider, hvilket omfatter oprettelse af brugerprofiler ved brug af pseudonymer. For flere oplysninger om de kategorier af personoplysninger, som vi indsamler, se vores Cookiepolitik.

Du kan til enhver tid ændre dine cookiepræferencer her

Særlige kategorier af personoplysninger: Vi indsamler og behandler ingen særlige kategorier af personoplysninger.1





3. PÅ HVILKET JURIDISK GRUNDLAG BEHANDLES MINE DATA?

Vi behandler kun dine data i overensstemmelse med de relevante lovbestemmelser og kun hvis dette er tilladt ifølge gældende lovbestemmelser (i særdeleshed fra GDPR). Hvis vi ønsker at behandle dine data til andre formål end de, hvorfor de oprindeligt blev indsamlet, vil vi sikre os, at vi har et tilstrækkeligt juridisk grundlag til at gøre dette. I særdeleshed vil vi basere behandlingen af dine data på følgende juridiske grundlag. Bemærk venligst at meningen med disse eksempler er, at gøre det juridiske grundlag mere transparent og at det ikke er en udtømmende liste.

Samtykke (Art. 6(1)(a), Art. 7 Generel forordning for databeskyttelse GDPR): Vi behandler kun visse data, hvis du på forhånd har givet os dit udtrykkelige og frivillige samtykke. Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke med fremadvirkende effekt.

Udførelse af en kontrakt /prækontraktuelle foranstaltninger (Art. 6(1)(b) Generel forordning for databeskyttelse GDPR): I forbindelse med udførelse eller påbegyndelse af din salgskontrakt, eller enhver anden kontrakt med os, er vi nødt til at behandle visse data.

Overholdelse af juridiske forpligtelser (Art. 6(1)(c) Generel forordning for databeskyttelse GDPR): Vi er nødt til at behandle nogle af dine data for at overholde juridiske forpligtelser, som vi er underlagt.

Beskyttelse af legitime interesser (Art. 6(1)(f) Generel forordning for databeskyttelse GDPR): Vi behandler også nogle af dine data for at beskytte vores legitime interesser eller tredjeparters legitime interesser, medmindre dine interesser tvingende i individuelle sager.





4. TIL HVILKE FORMÅL BEHANDLER VI DINE DATA?

Blandt andet behandler vi dine data til følgende formål:

Kontraktrelaterede behandlingsformål

Oprettelse af en kundekonto: For at oprette en kundekonto skal du først registrere dig hos os. I løbet af registreringsprocessen behandler vi nogle af dine data såsom dit navn, din adresse eller dine bankkontooplysninger. De respektive dataindtastningsformularer vil vise hvilke data, vi indsamler.

Dataindsamling og -brug til udførelse af kontrakt: Vi indsamler og behandler personoplysninger, som frivilligt indsendes til os, når du indgiver din bestilling, eller registrerer eller vedligeholder din kundekonto. De respektive dataindtastningsformularer vil vise hvilke data, vi indsamler. Vi bruger de af dig indsendte data til at overholde vores kontraktlige forpligtelser overfor dig og til at behandle dine forespørgsler.

Databehandling på grundlag af samtykker

Brug af dine data til annonceringsformål:
Udover at behandle dine data til behandling af dine køb i vores webshop, kan vi også bruge dine data til at kommunikere med dig omkring dine bestillinger, visse produkter eller markedsføringskampagner og til at foreslå produkter eller tjenester, som vi mener, kunne interessere dig. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til brug af dine personoplysninger til annonceringsformål helt eller delvist med fremadvirkende effekt. Du kan kontakte os på privacy@birkenstock.com eller på adressen vist i Afsnit 1 af denne Fortrolighedspolitik.

Nyhedsbrev:
Hvis du tilmelder dig modtagelse af vores nyhedsbrev, vil vi bruge de obligatoriske data, eller data separat kommunikeret af dig, til regelmæssigt at sende dig vores nyhedsbrev via e-mail. Til dette formål samarbejder vi med en partner (se Afsnit 6 i denne Fortrolighedspolitik nedenfor for flere oplysninger om vores samarbejde). Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du den nødvendige databehandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dette samtykke med fremadvirkende effekt ved at kontakte os på privacy@birkenstock.com, eller via adressen vist i denne Fortrolighedspolitiks Afsnit 1, eller ved at klikke på indsigelseslinket, der findes i alle nyhedsbreve.

Brug af Google Analytics til webanalyseformål
Denne hjemmeside bruger Google Analytics, en webanalysetjeneste fra Google Inc. (www.google.de). Google Analytics bruger cookies – tekstfiler der gemmes på din computer og som muliggør en analyse af din brug af hjemmesiden. Oplysningerne om din brug af hjemmesiden, som genereres af cookien, sendes sædvanligvis til en Google-server i USA, hvor den gemmes. Hvis IP-anonymisering er aktiveret på denne hjemmeside, vil Google først forkorte din IP-adresse i medlemslande af den Europæiske Union eller andre kontraktlande i forhold til Aftalen for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Den fulde IP-adresse vil kun blive sendt til og forkortet på en Google-server i USA i særlige tilfælde. IP-anonymisering er aktiveret på denne hjemmeside. Efter ordre fra hjemmesidens operatør, vil Google bruge disse oplysninger til at analysere din brug af hjemmesiden, til at kompilere rapporter om hjemmesideaktiviteter og til at udføre andre tjenester forbundet med brugen af hjemmesiden og internettet generelt for hjemmesideoperatøren. IP-adresserne, som sendes af din browser i forbindelse med Google Analytics, sammenknyttes ikke med andre af Googles data. Du kan forhindre, at cookies gemmes på din computer, ved at konfigurere din browsersoftware til dette; hvis du gør dette, kan du dog muligvis ikke bruge alle hjemmesidens funktioner.

I øvrigt kan du forhindre indsamling af dine data for brug af hjemmesiden (inklusiv din IP-adresse), der genereres af en cookie, og Googles behandling af disse data ved at downloade og installere et browser-plugin, der kan findes på dette link.

Brug af AddThis til annonceringsanalyseformål
På denne hjemmeside indsamles og gemmes data af AddThis, 8000 Westpark Dr. Suite 625, McLean, VA 22102, USA. Ud fra disse data oprettes brugerprofiler ved hjælp af pseudonymer. Disse brugerprofiler bruges til at analysere besøgendes adfærd og til at forbedre vores hjemmeside, varer og tjenester. Cookies kan bruges til dette formål. Cookies er små tekstfiler, der gemmes lokalt på din computer og som muliggør genkendelse næste gang, vores hjemmeside besøges. Uden dit separate udtrykkelige samtykke vil den pseudonymiserede brugerprofil ikke blive sammenknyttet med pseudonymets indehaver. Her kan du til enhver tid gøre indsigelse imod indsamling og opbevaring af data til webanalyseformål med fremadrettet effekt.

Brug af Webtrekk til markedsførings- og optimeringsformål
På denne hjemmeside anvendes teknologier fra Webtrekk GmbH www.webtrekk.com til at indsamle og gemme data til markedsførings- og optimeringsformål. Udfra disse data kan brugerprofiler under pseudonym blive oprettet. Cookies kan bruges til dette formål. Cookies er små tekstfiler, der gemmes i cachen på den besøgendes browser. Cookies muliggør genkendelse af browseren.

Uden den registreredes udtrykte samtykke vil data, som er indsamlet med Webtrekk-teknologier, ikke blive anvendt til personlig identifikation af den besøgende på hjemmesiden og de vil ikke blive sammenknyttet med personoplysningerne via pseudonym. Der kan til enhver tid gøres indsigelse imod dataindsamling og -opbevaring hertil med fremadrettet effekt.

BRUG AF PLUGINS OG FUNKTIONER FOR REMARKETING

Ydermere indeholder vores webshop forskellige plugins og funktioner til remarketing fra forskellige udbydere. Behandling af dine data i forbindelse med brugen af disse plugins og funktioner til remarketing er ene og alene de respektive udbyderes ansvar. Vores webshop indeholder følgende plugins og funktioner til remarketing:

Facebook Social Plugins:
Vores hjemmeside bruger sociale plugins (“Plugins”) for det sociale netværk Facebook, der drives af Facebook Inc, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). Disse plugins er markeret med et Facebook-logo eller tilføjelsen “Facebook Social Plug-in” eller “Facebook Social Plugin.” Du kan finde en oversigt over Facebook-plugins og deres udseende her.

Når du går ind på en side i vores hjemmeside, der indeholder et sådant plugin, vil din browser oprette en direkte forbindelse til Facebook-servere. Indholdet af det pågældende plugin sendes direkte fra Facebook til din browser og integreres på siden. Ved hjælp af denne integration modtager Facebook oplysninger om, at din browser har været på den korresponderende side på vores hjemmeside, selv hvis du ikke har en Facebook-profil eller ikke aktuelt er logget ind på Facebook. Disse oplysninger (inklusiv din IP-adresse) sendes direkte fra din browser til en Facebook-server i USA, hvor de gemmes. Hvis du er logget ind på Facebook, kan Facebook sammenknytte dit besøg på vores hjemmeside med din Facebook-profil.

Hvis du interagerer med disse plugins, for eksempel ved at klikke på knappen “Synes godt om” eller kommentere, sendes disse oplysninger også direkte til en Facebook-server, hvor de gemmes. Oplysningerne bliver også delt på din Facebook-profil og vist til dine Facebook-venner. Formålet med og omfanget af dataindsamlingen og Facebooks behandling og brug af disse data, samt dine rettigheder og muligheder for indstillinger for beskyttelse af dine private oplysninger, kan findes i Facebooks Datapolitik.

Facebook Remarketing: Vi bruger delvist funktionen for remarketing for Facebook Inc, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”) på vores hjemmeside. Denne funktion gør det muligt for os at målrette markedsføringen for besøgende på vores hjemmeside ved at levere personliggjorte, interessebaserede Facebook-annoncer til dem, når de besøger Facebooks sociale netværk.

Til dette formål har vi integreret remarketing-tags fra Facebook på vores hjemmeside. Din browser bruger disse tags til at etablere en direkte forbindelse med Facebook-servere, når du besøger hjemmesiden. Dette giver Facebook oplysninger om hvilke af vores websider, du har besøgt. Facebook kan sammenknytte disse oplysninger med din personlige Facebook-profil. Disse oplysninger giver mulighed for at vise personliggjorte, interessebaserede Facebook-annoncer.

Du har mulighed for at gøre indsigelse imod førnævnte databehandling af vores webshop her.

Formålet med og omfanget af dataindsamlingen og Facebooks behandling og brug af disse data, samt dine rettigheder og muligheder for indstillinger for beskyttelse af dine private oplysninger, kan findes i Facebooks Datapolitik. Hvis du ikke ønsker, at Facebook sammenknytter de indsamlede oplysninger direkte med din Facebook-profil, kan du slå funktionen fra her. Du skal være logget ind på Facebook for at gøre dette.

Rocket Fuel remarketing-funktion:
Vi bruger også tjenester fra Rocket Fuel Inc., San Francisco, USA (www.rocketfuel.com) til at indsamle statistiske data om brugen af hjemmesiden og til at optimere vores tilbud i forhold til dette. For flere oplysninger om brugen og behandlingen af data, se Fortrolighedspolitikken for Rocket Fuel Inc. på rocketfuel.com/privacy/.

Du kan også til enhver tid gøre indsigelse imod denne dataindsamling og -behandling med fremadrettet effekt på den følgende side i afsnittet ”Opt Out: rocketfuel.com/opt-out/.

Brug af Google Remarketing:
Denne hjemmeside anvender remarketing-featuren fra Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Denne feature gør det muligt at præsentere interessebaseret annoncering til hjemmesidebrugere som led i Google Network. Remarketing-featuren anvender ”cookies", der er små tekstfiler, der gemmes på din computer. De anvendes til at huske dine oplysninger og indstillinger, når du besøger hjemmesider, der er en del af Googles annonceringsnetværk. Disse hjemmesider kan herefter vise dig relevante annoncer, der refererer til det indhold, du tidligere har set på hjemmesider, der anvender Googles remarketing-feature.

Hvis du ønsker at vide mere om denne feature, kan du besøge Google AdWords’ supportcenter på https://support.google.com/google-ads/answer/2453998?hl=da.

Hvis ikke du ønsker, at remarketing- featuren anvendes, kan du altid deaktivere den ved at ændre de pågældende indstillinger på  https://www.google.com/settings/ads.

Twitter Plugins:
Vores hjemmeside bruger sociale plugins (“Plugins”) for microblogging-tjenesten Twitter, der drives af Twitter Inc, 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA (“Twitter”). Disse plugins er markeret med et Twitter-logo, for eksempel i form af en blå ”Twitter-fugl.” En oversigt over funktioner for Twitter-plugins og deres udseende kan findes på https://twitter.com/about/resources/buttons.

Når du går ind på en side på vores hjemmeside, der indeholder et sådant plugin, opretter din browser en direkte forbindelse til Twitters servere. Indholdet at det pågældende plugin sendes direkte fra Twitter til din browser og integreres på siden. Integrationen giver Twitter oplysninger om, at din browser har været inde på den korresponderende side på vores hjemmeside, selv hvis du ikke har en Twitter-profil, eller ikke aktuelt er logget ind på Twitter. Disse oplysninger (inklusiv din IP-adresse) sendes direkte fra din browser til en Twitter-server i USA, hvor de gemmes.

Hvis du er logget ind på Twitter, kan Twitter sammenknytte dit besøg på vores hjemmeside med din Twitter-konto. Hvis du interagerer med plugins, for eksempel ved at klikke på ”Twitter-knappen”, sendes de korresponderende oplysninger også direkte til en Twitter-server, hvor de gemmes. Oplysningerne deles også på din Twitter-konto og vises til dine kontakter.

Formålet med og omfanget af dataindsamlingen og -behandlingen og Twitters brug af data, samt dine rettigheder og indstillingsmuligheder til beskyttelse af dine private oplysninger, kan findes i Twitters Fortrolighedspolitik på https://twitter.com/privacy. Hvis du ikke ønsker, at Twitter sammenknytter de indsamlede data direkte med din Twitter-konto via vores hjemmeside, skal du logge ud af Twitter, inden du besøger vores hjemmeside. Du kan også fuldstændig forhindre, at Twitter-plugins indlæses via add-ons til din browser, f.eks. med script-blockeren ”NoScript” (http://noscript.net/).

Pinterest:
Pluginet “Pin it-knappen” fra Pinterest (Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, 94301, USA) bruges også på denne hjemmeside. Når du besøger hjemmesiden, opretter det pågældende plugin en direkte forbindelse mellem din browser og Pinterest-serveren. Pinterest kan indhente oplysninger om dit besøg på hjemmesiden via din IP-adresse. Hvis du klikker på ”Pin it-knappen,” mens du logget ind på Pinterest med din Pinterest-konto, kan du dele indhold fra hjemmesiden med Pinterest-netværket. Dette tillader Pinterest at sammenknytte besøget på disse sider med din brugerkonto. Vi vil gerne, som udbyder af disse websider, gøre opmærksom på, at vi ikke har noget kendskab til indholdet af de overførte data, eller til hvordan de bruges af Pinterest. Pinterests Fortrolighedspolitik kan findes på https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy/.

Du kan ændre indstillingerne for Pinterests arkivering af dine data på følgende link, selv hvis du ikke har en Pinterest-konto: https://help.pinterest.com/en/articles/personalization-and-data.

Personlige produktanbefalinger via e-mail: Som kunde i vores webshop vil vi bruge dine personoplysninger med uregelmæssige intervaller til at forbedre din personlige shopping-oplevelse og vores tjenester, til at kunne sende dig e-mails med interessante tilbud uafhængigt af nyhedsbrevet. Dette sker for at tiltrække din opmærksomhed til varer fra det udvalg af produkter, som er af særlig interesse for dig og som måtte interessere dig på baggrund af produkter, som du tidligere har købt hos os. Hvis du ikke længere ønsker at modtage personlige produktanbefalinger, kan du til enhver tid tilbagekalde samtykkeerklæringen om at bruge dine personoplysninger til personlige produktanbefalinger med fremadvirkende effekt. Før at gøre dette kan du kontakte os på privacy@birkenstock.com eller på adressen i denne Fortrolighedspolitiks Afsnit 1, eller ved at klikke på det rette link i enhver e-mail med produktanbefalinger.

Databehandling for overholdelse af juridiske forpligtelser

Vi er underlagt visse juridiske forpligtelser i vores drift af webshoppen. Dette omfatter blandt andet forpligtelsen til at sikre, at dine data er sikre, når du bruger webshoppen. Til dette formål kan vi behandle dine data som en del af forholdsreglerne for at sikre datasikkerhed.

Databehandling på grundlag af legitime interesser

Opbevaring af adgangsdata i server-logfiler: Når du besøger vores webshop, kan vi gemme adgangsdata i server-logfiler såsom navnet på den ønskede fil, dato og tidspunkt for adgang, den overførte datamængde og den ønskede udbyder. Vi bruger udelukkende disse data til at sikre en effektiv drift af hjemmesiden og til at forbedre vores tilbud.





5. HVEM DELES MINE DATA MED?

Vi vil altid tage de nødvendige skridt til at sikre, at dine data behandles, beskyttes og overføres i overensstemmelse med gældende lovkrav. Ydermere kan vi overføre yderligere data til tredjeparter som en del af brugen af cookies og tracking-funktioner på vores hjemmeside. For yderligere oplysninger se venligst vores Cookiepolitik.

I særdeleshed overfører vi dine data til de følgende parter til de nedenfor beskrevne formål:

Forsendelse
For at kunne overholde vores kontrakt, kan vi overføre dine data til en forsendelsesvirksomhed, vi har betroet forsendelse til, i den udstrækning det er nødvendigt, for at kunne levere produkterne, du bestilte.

Kreditvurdering
Vi overfører dine data (navn, adresse og (hvis relevant) fødselsdato til infoscore Consumer Data GmbH, Rheinstr. 99, 76532 Baden-Baden, Tyskland med det formål at kreditvurdere, indhente oplysninger til at vurdere risikoen for ikke-betaling ved at bruge adresseoplysninger og for at bekræfte din adresse (kontrollere om det er muligt at levere). Det juridiske grundlag for disse overførsler er Artikel 6(1)(b) og Artikel(1)(f) GDPR. Overførsel på baggrund af disse bestemmelser kan kun ske, hvis det er nødvendigt for at beskytte vores virksomheds, og tredjeparters, legitime interesser, og hvis dette ikke opvejer de registreredes interesser, grundlæggende rettigheder og friheder, der kræver beskyttelse af personoplysninger. Detaljerede oplysninger om ICD indenfor betydningen fra Artikel 14 Generel forordning for databeskyttelse (”GDPR”), dvs. oplysninger om virksomhedsformålet, dataopbevaringsformål, datamodtagere, retten til selv-fremlæggelse, retten til sletning og berigtigelse osv., kan findes i Annexet eller på følgende link.

Nyhedsbrev og personlige produktanbefalinger
Vores London-baserede partnervirksomhed, salesforce.com EMEA Limited, Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, London, EC2N 4AY, Storbritannien, er ansvarlig for den tekniske håndtering af udsendelse af nyhedsbrevet og de personlige produktanbefalinger via e-mail. Vores partner behandler udelukkende dine data i overensstemmelse med vores instruktioner. Vi har kontraktligt sikret, at vores partner overholder alle databeskyttelseslove. Omfanget af de overførte data begrænses til det krævede minimum.





6. OVERFØRES DATA TIL ET TREDJELAND?

Hvis vi overfører personoplysninger til serviceudbydere og tilknyttede virksomheder udenfor det Europæiske Økonomiske Fællesskab (EØF), vil denne overførsel kun ske, hvis EU-Kommissionen har bekræftet et tilstrækkeligt niveau af databeskyttelse til det pågældende tredjeland (Art. 45(1) GDPR), eller hvis passende databeskyttelse er garanteret indenfor betydningen af Art. 47 GDPR (f.eks. bindende virksomhedsregler i overensstemmelse med Art. 46(2)(b), Art. 47 GDPR, standardklausuler for databeskyttelse udstedt af EU-Kommissionen i overensstemmelse med Art. 46(2)(c)). For flere oplysninger se venligst kontaktoplysninger i denne Fortrolighedspolitiks Afsnit 1.





7. HVOR LÆNGE OPBEVARES MINE DATA?

I overensstemmelse med Art. 17 GDPR opbevares dine data så længe, som vi er juridisk forpligtet til at gøre, eller så længe som vi har brug for dine data til de i Afsnit 4 erklærede formål. Herefter slettes dine data for at overholde princippet om dataminimering.

For eksempel vil dine data blive blokeret for yderligere brug, og slettet efter udløb af de lovbestemte tilbageholdelsesperioder, efter udførelse af kontrakten eller sletning af din kundekonto, medmindre du udtrykkeligt har givet dit samtykke til yderligere brug af dine data, og vi forbeholder os retten til at bruge data udover dette omfang, hvis loven tillader dette, hvilket vi vil informere dig om. Det er til enhver tid muligt at slette din kundekonto enten via en besked til vores Kundeserviceafdeling eller via en funktion, der findes i kundekontoen.





8. HVILKE DATABESKYTTELSESRETTIGHEDER KAN JEG UDØVE SOM REGISTRERET?

Du kan udøve en række forskellige rettigheder, som registrerede har krav på. For at gøre dette kontakt os venligst ved hjælp af kontaktoplysningerne i Afsnit 1 i denne Fortrolighedspolitik.

Ret til adgang
Du kan anmode om information om de personoplysninger om dig, vi opbevarer (Art. 15 GDPR). Denne information omfatter hvilke datakategorier, vi behandler, formålet med behandlingen, datakilden, hvor vi ikke har indsamlet dem direkte fra dig og, hvis relevant, de modtagere vi har overført dine data til, hvilket er emnet for aftalen. Hvis du er ønsker flere kopier, forbeholder vi os retten til at fakturere dig for ekstrakopier.

Retten til korrektion og sletning
De kan anmode om korrektion af upræcise personoplysninger og færdiggørelsen af ikke-fuldstændige personoplysninger vedrørende dig (Art. 16 GDPR). Derudover kan du også anmode om sletning af dine data under betingelserne i Art. 17 GDPR. Dette kan for eksempel være tilfældet, hvis

  • oplysningerne ikke længere er nødvendige i forhold til de formål, de blev indsamlet til eller på anden vis behandlet;
  • du trak dit samtykke, som databehandlingen var baseret på, tilbage og hvor der ikke er noget juridisk grundlag for databehandlingen;
  • du gør indsigelse imod behandlingen af dine oplysninger og der ikke findes noget tvingende legitimt grundlag for behandlingen, eller du gør indsigelse imod behandlingen af dine oplysninger til direkte markedsføringsformål;
  • oplysningerne er blevet ulovligt behandlet

medmindre behandling er nødvendig for,

  • at sikre overholdelse af juridiske forpligtelser, der kræver, at vi behandler dine oplysninger;
  • især med hensyn til juridiske opbevaringsperioder;
  • at sikre, udøve eller forsvare juridiske krav.

Ret til begrænsning af behandling
Du kan også have ret til at begrænse behandling af dine oplysninger, dvs. at markere de opbevarede personoplysninger med det mål at begrænse fremtidig behandling af dem. Til dette formål skal én af betingelserne, der er beskrevet i Art. 18 GDPR, være opfyldt, dvs.

  • du bestrider oplysningernes nøjagtighed og giver os i en periode mulighed for at verificere nøjagtigheden af personoplysningerne;
  • behandlingen er ulovlig og du modsætter dig sletning af dine persondata og anmoder om begrænsning af brugen af dem;
  • vi ikke længere har brug for dine personoplysninger, men du har brug for dem til at etablere, udøve eller forsvare juridiske krav;
  • du har gjort indsigelse imod en afventende behandling af verifikationen, uanset om legitime grunde tilsidesætter dine.

Ret til dataoverførbarhed
Endelig kan du have ret til at modtage personoplysninger, der vedrører dig, som du har givet os i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæseligt format. Du kan, uden hindringer, overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig. Du kan anmode om, at vi overfører dine oplysninger direkte til en anden dataansvarlig, hvis dette er teknisk muligt (Art. 20 GDPR).

Retten til at gøre indsigelse
Du kan til enhver tid gøre indsigelse imod behandlingen af dine personoplysninger grundet din særlige situation, givet at databehandlingen er baseret på dit samtykke eller på vores, eller tredjeparts, legitime interesser. I dette tilfælde vil vi ikke længere behandle dine oplysninger, medmindre vi demonstrerer overbevisende legitime grunde til databehandlinger, der tilsidesætter dine interesser, rettigheder og friheder eller til etablering, udøvelse eller forsvar af juridiske krav. Hvis vi behandler dine oplysninger til direkte markedsføringsformål, kan du til enhver tid gøre indsigelse imod databehandlingen (Art. 21 GDPR). Du har til enhver tid fortsat ret til frit at tilbage dit samtykke, uanset din ret til at gøre indsigelse.

Retten til at indgive en klage til en databeskyttelsesmyndighed
Vi bestræber os på at samarbejde med dig om at opnå en fair løsning på enhver klage relateret til databeskyttelse.

Du har ret til at indgive en klage til en databeskyttelsesmyndighed, hvis du mener, at vores behandling af dine personoplysninger er et brud på gældende databeskyttelseslove.





9. Den databeskyttelsesmyndighed, som er ansvarlig for os, er:

BAYERSKE DATABESKYTTELSESMYNDIGHED (Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht), TYSKLAND.





10. HVORDAN BESKYTTES MINE DATA?

Vi har taget passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsmæssige forholdsregler til at sikre, at dine data er beskyttede. Vi har udviklet et internt sikkerhedskoncept til dette formål.





11. RELEVANTE LOVTEKSTER

Bestemmelserne i Generel forordning om databeskyttelse (GDPR) kan findes her:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=DA


Senest opdateret: 25.05.2018

Ændringer i denne Fortrolighedspolitik:
Vi gennemser regelmæssigt denne Fortrolighedspolitik og kan af og til opdatere den for at holde den aktuel.



1 Ifølge Art. 9(1) GDPR er særlige kategorier af personoplysninger data, der afslører din racemæssige eller etniske oprindelse, politiske holdninger, religiøse eller filosofiske overbevisninger eller fagforeningsmedlemsskab, samt genetiske data, biometriske data med det formål unikt at identificere en fysisk person, sundhedsoplysninger eller oplysninger om en fysisk persons sexliv eller seksuelle orientering.